Thursday, January 20, 2011

setelah sekian lamanya..

salam..hye..haloo..sawadikap..ahlan wasahlan..setelah sekian lama tidak mengupdate blog saya nii..almaklumla..busy sgtt..dengan assignment lagi..busy nak bermukabuku lagi..hehheehehe..dan ibu saya selalu berkata:"naza ni cepatlah update blog..boleh ibu baca"..dan saya hanya mampu tergelak jela kan..bila mood kurang jadi entry yang nak di publish tuu tak berapa nak best la kan..tapi yang paling utama sebenarnya..MALAS..hehhehe..itu yang sebenarnyaa..hehhehe..hurmm..ok la..saya nak story sumthing ni..share2..hehehe..saya takde idea nak tulis ape atas entri ni..tp ini idea ibu saya laa yee..let's hearr!!
seperti saya kate td..despite sibuk jadi student..saya juga busy jadi surirumah tau..surirumah yang tak bersuami ok..mane taknyaa..bangun pagi pergi kelas..sampai petang..balik kelas mandi..basuh baju semua..siap2 nak masak pulak..tak ke cam suri rumah tu busy nya??hehehe..mesti org pelik kan..kan..camne la si naza ni..dok hostel..tapi boleh masak semua kan..itulah kelebihannya..so joinla JPK PPJB..anda tidak akan menyesal punya..hehhee..promote siap..tuan haji hamdan kene bagi komisyen ni..hahaha..act..saya bukan la rajin mane pun..tapi disebabkan lauk kafe yag kurang kene selera jiwa menyebabkan saya rase saya perlu masak sendiri..even tak sedap mana..tapi kenala jiwa sendiri laa kan..hehhehe..org kate bila masak saving..tidak laa..saya rase same je..pantry saya biase2 je..takla lawa mane..tapi kurang kemudahan laa..ok first..takde kemudahan peti ais..susah..kalau beli bahan basah kene masak time tu gak..kalau nak beli kena keluar lagi..naik teksi ke econsave belakang ni haa..naik teksi dahla mahal..nak tunggu bas pula cam dah nak kuar janggut pun tak sampai2 lagi..adoiiyaii!!alangkah indahnya kalau daddy nak belikan kereta comel2...takpun motor la kn..senang sikit nak gerak kesana sini..ni tak..rase2nyaa..kalau kumpul duit tambang teksi ni dah boleh buat down payment sebuah viva dahh..hhahhaha*bila naza mula merepek2..yang langsung takde kaitan kan,..hahahha..okay2..berbalik kepada story tadi..hurm..okay..pantry ni tak ramai org gune..yang selau gune saya,roomate saya n tima..yang lain kurang sikit laa..jarang memanfaatkannya..saya plak terlebih memanfaatkannya sampai pakcik kafe kate dah lame tak nampak saya!!betapa jarangnya saya turun makan kafe sekarang..hehhehehe..ala..saya pun tak la expert mana...setakat yang simple2 tu boleh la kan..jom cuci mata tengok menu2 yang pernah saya masak kat pantry hitech3 ni..jom..jom!!

menu lunch semalam..ayam masak lemak cili padi..kangkung goreng ikan masin..kentang dan ikan bilis tumis kering

bila roomate ku mengadu lapar di malam hari..maggi goreng jela yg mampu saya sediakan

meehun sup!!

char kueh teow berhias sosej goreng!!

tak la menarik mana..bak kate ibu:org dah expert pejam mata pun boleh buat la semua ni..saya ni budak baru belajar haa..hehhehe..tulah antara menu yang dapat saya  sediakan di pantry hitech3..ni jela antara yg dapat saya capture pic dye..yg lain..tak semapt nak bergambar2..hehhehe...cam panjang sgt je entry kali ni..maklumla dah lame tak update kan..suda2..saya sudah penat menulis la..habis idea ouhh..hehehe..ok la..take care semua!see u next entry k!!tatatititutu~

6 comments:

cik cek said...

Salam pagi Jumaat....haa...rajin pun anak ibu...mana gambo pantry hitech3 nya....nak jugak ibu tengok....he he....macam2la ibu nikan....teruskan mengupdate....

nazamohdnizam said...

hehhehe..terima aksih atas komen yg membina..hehehe..tunggu decorate lawa sikit..bru upload..hehhehe..;))

cik cek said...

Bila nak publish new entry...teruja nak baca ni...he he....

Qie Shakila said...

:)

cik cek said...

Hai! hai! hai! busynya anak ibu....bila nak publish new entry.... he he he

nazamohdnizam said...

halooo..saya dah publish new entry lah ibu..enjoy it!hahaha