Friday, February 11, 2011

pantasnya masa berlalu..


assalammualaikum salam hamba hulur tanda ingatan..lame sangat rasanya tak update blog saya ni..bukan ape..sejak akhir-akhir ni..kekangan masa memang tak dapat nak elak..so,di ruang waktu yang begini lah saya manfaatkan untuk mencoret luahan jiwa..aicecee..puitis benar pulak haa..even dah dekat seminggu cuti dah habis tapi saya nak story kisah sewaktu midsem break saya yang cuma seminggu je ni..okay2..actually nak story banyak benda..tapi kite short2kan jelahh!hehe..

*every journey must have an objective*begitulah sepatah kata encik atiq afandi yang merupakan tour guide kami pada hari Rabu bersamaan 2 Februari 2011..tak sanggup nak meredah jammed di kota metropolitan tu,kami mengambil keputusan untuk parking kereta kat bukit jalil,naik monorail ke jalan hang tuah..next,jalan kaki ke berjaya times square sebab nak isi perut lapar..tapi mcd penuh jadi..kami alas perut dengan original pretzel by auntie anne (favourite saya n mimi) dengan air tropicana twister apple..not bad..tapi kami sempat capture pic lahh dekat cosmos world!hehe..

credit to atiq afandi

tak dapat makan dapat capture pic pun ok lah..haha
  lepas habis sessi bergambar ni semua kami menapak ke plaza low yatt yang tak berapa nak jauh dari situ tapi sempat lah rase penat kan..hehehe..main objective,kak zu nak cari kamera digital untuk sessi p&p die..maklumlah bakal cikgu kan..hehe..lepas dah dapat camera yang dihajati kami pun ke LG nak cari restaurant untuk mendiamkan lagu rock n roll dalam perut kami ni..haha..nampak ade satu kedai ni ala-ala kopitiam tapi name dia ape erk?tak ingat lah..tapi ramai orang..atiq cakap "ni mesti sedap ni"pastu kami pun follow je lahh..kak zu and atiq order asam laksa..tapi asam laksa die manis..pelik2..saya first time jumpa asam laksa manis..haha..tapi air die memang besttt lah!sambil menunggu order tu kami pun sempatlah capture pic sikit buat kenangan2..bukan selalu pergi makan kat sini pun..hahaha

bersama si cantik manis,cikgu zulaikha aira!

menikmati limau free..ouhh..sedap!

nama pun adik beradik mestilah rupa ade iras2 kan..hehehe

minuman yang kami pesan..orange juice,apple juice,lime juice and nescafe shake!

mimi's:nasi goreng ayam berempah..

saya order ni..sedappppp!!



sebaik sahaja menjejakkan kaki ke rumah,bau yang sangat sedap menerpa hidung saya..lantas,saya ke meja makan untuk tengok menu makan malam lahh..wowww!!menu yang sangat sedapp..jom tengok2..ape ibu n kak mel siapkan..hehe

nasi beriyani fresh from rice cooker!mmg superb lahh!
daging masak kandar..resipi kak mel..dari seberang nun..jauhh ouhh!

nasi beriyani daging,kari kambing,daging masak kandar,acar rampai..mmg sedapp lahh!



hah,amacam terliurr kan?rasanyaa..memangggg bestttt lah!thanks ibu..thanks kak mel..;D..hehehe..tak dpt nak bercuti berlama-lamaan..tak puas lagi nak mkn itu and ini..hahaha..hari sabtu lepas maklong,paklong,cik anas,cik dewi n ira datang kat rumah..menziarah ayah yang baru habis operation..tu yang mereka pakat mai datang umah tu..seronok!meriah gitu..bawak maklong jalan2 kat nilai 3 sampai penat sgt..semua kedai die nak pergi..hadoii..malam tu semua pulang tapi cik n dan kak nana pulak yang sampai..mereka berdua ni kene hantar aku pulang ke JB..kesian kan?tapi nak buat macam mane?ayah tak boleh nak drive..mata belum ok lg..terpaksalah cik n yang kena hantar..nak naik bas ke JB??belum cukup bersedia..hari tu balik ke seremban pun rase lamanyaa..tak sampai2!hahaha..tapi kan..highway penuh kenderaan..maklumlah semua orang bercuti kan..untuk menghilangkan kebosanan yang melampau..kami pun snap2 lah pic dalam kereta!hahaha

kebosanan menghadap jem di atas highway!

semua nak glamourr u!haha



thankss a lot to cik n dan kak nana..selamat sampai sudah saya di politeknik johor bahru yang tercinta ni..tercinta ke?hahaha..cuti yang pendek tapi sangat best!selamat tinggal nilai..selamat tinggal seremban..haloo pasir gudang here i come!study..study..study!nak dapat 4 flat sem ni..alahai..bilo la nak cuti panjang ni?hehehe..selepas berseronok selama seminggu..assignment,test n quiz berderet2..hadoii..oklahh..penat rasanya saya menulis entri panjang2 ni..dan penat juga kepada sesiapa nak bacanya..hahaha..itupun kalau ade yang sudi nak baca..;)..see u next entry..tatatititutu..

3 comments:

cik cek said...

Best....menarik....sambil2 sibuk study....its ok lampirkan story kat sini....ibu akan follow .....:-)...mengisi masa senggangkan...

nazamohdnizam said...

thanks ibu kerana jadi follower yang setia..;)

Qie Shakila said...

seminggu bercuti.. seminggu jgk tuk tulis ctew nie kan.. hehe.. :P